Concursuri de fotografie interesante in perioada urmatoare la care ai putea sa te inscrii

Concursurile de fotografie sunt rampa ta de lansare. Participa la cat mai multe!

Pasionat de fotografie sau fotograf profesionist cu ani buni de vechime in spate, nu conteaza in ce categorie te incadrezi, concursurile sunt pentru toata lumea. Castigi bani, publicitate gratuita de multe ori, ai fotografiile vazute de toata lumea si poti sa iti gasesti urmatorul job mai usor daca vei castiga si vei fi remarcat, daca vei avea ce sa treci in CV-ul tau.

In fiecare an sunt o multime de concursuri in toata lumea. Nu conteaza ca esti amator sau profesionist, ca fotografiezi cu un aparat de cateva mii de euro sau cu o camera de la telefonul smart, important este sa participi. Pregateste cele mai bune fotografii din portofoliul tau si inscrie-le in concursurile care au loc de-a lungul anului. Daca nu stii inca unde te-ai putea inscrie iti dam noi cateva idei in randurile ce urmeaza.

Caminos de Hierro 2022. Ai timp pana pe 31 octombrie 2022 sa te inscrii in acest concurs inedit. Este un concurs apreciat atat de catre fotografii profesionisti, cat si de catre cei amatori. La editia trecuta au participat peste 1.700 fotografi cu peste 3.700 de fotografii inscrise in concurs. Regulile concursului sunt simple si contin toate ingredientele pentru promovarea intereselor comunitatii fotografice in Spania si in afara teritoriului tarii.

O expozitie cu fotografii care au atras atentia in concurs va exista in garile principale din Spania, un catalog cu toate fotografiile va fi disponibil.

Premiile sunt suficient de atractive ca sa merite inscrierea fotografiilor tale in concurs. Premiul I este de 4.000 euro, Premiul II de 2.000 euro, Premiul Tanarului Fotograf e de 1.200 euro si se mai acorda si patru Mentiuni speciale de 300 euro fiecare.

Fotografiile inscrise in concurs, nu mai mult de trei per individ sau o serie fotografica, vor fi legate de universul garilor. Fotografiile din concurs nu trebuie sa fie publicate nicaieri si sa apartina autorilor, sa fie originale, netrucate. E o provocare pe care nu ai voie sa o ratezi.

Concurs/expozitie de fotografie „The way we live”. Deadline-ul pentru inscrieri e pana pe 1 septembrie 2022, deci e timp suficient. Toate fotografiile vor trebui sa respecte tematica, dar sa ofere o perspectiva a unui arhitect asupra modului in care traim. Centrul de Fotografie TATÌ SPACE este initiatorul celei de-a patra editii a expozitie de fotografie on-line si al concursului.

Toti arhitectii, fotografii, artistii, profesionistii si amatorii sa se inscrie in concurs. Tematica e simpla, cum priveste fiecare viata urbana, tot ce se afla in jurul sau, prezinti o viziune a viitorului. Orice fotografie din concurs va ilustra in mod creativ ideea fiecaruia despre realitatea urbana. Nu e musai sa surprinzi complexitatea vietii urbane, trebuie doar sa te concentrezi pe o idee, un detaliu, un spatiu, poate o problema a vietii urbane. Chiar daca nu sunt premii in bani, toate fotografiile vor fi publicate in catalogul on-line si te vei promova, va afla lumea de tine, vei putea ajunge mai usor si la un loc de munca sau la publicul tau.

Competitia de fotografie 212 de la Instanbul 2022. Te poti inscrie in competitie pana pe 16 septembrie 2022. Pe langa premiile in bani, vei avea sansa sa apari si in revista de cultura si arta bianuala 212 Magazine. Conceptul evenimentului e interesant, un mix original, hibrid intre o competitie incluziva, creativa, si o pasiune pentru fotografia independenta si publicatiile independente.

In concurs poti inscrie pana la 10 fotografii originale, apartinand unei serii sau facand parte din cel mult doua serii distincte. Dintre toate fotografiile inscrise juriul va evalua doar o parte, cele mai bune, dupa o selectie riguroasa.

Premiul cel mare va fi de 5.000 de euro si prezenta in 212 Magazine, revista amintita mai sus. Se pot inscrie in aceasta competitie si fotografi amatori, si fotografi profesionisti de toate varstele, din orice tara, fotografiile pot fi facute cu orice fel de camera foto.

OCEAN ART 2022, concurs de fotografie subacvatica. Deadline-ul e pana pe 30 septembrie 2022, deci ai timp sa te inscrii si in acest concurs. In competitia de anul acesta e si o noua categorie, Black & White, unde se pot inscrie fotografii in alb si negru si cu umbre diverse care spun o anumita poveste. Categoriile deja cunoscute Blackwater sau Underwater Conservation raman neschimbate.

Premiile editiei depasesc 35.000 de dolari, sponsori sunt suficienti, asa ca nu ai nicio scuza sa nu iti inscrii fotografiile. Juriul va aprecia pe baza unor criterii stricte fotografiile inscrise, vor avea sanse mai mari cele care nu au fost inscrise in alte concursuri internationale si nu au fost deja folosite in alte locuri.

Categoriile in care iti poti inscrie fotografiile sunt: Unghi larg, Macro, Comportamentul vietii marine, Portrete, Ape reci, Nudibranch, Unghi larg compact, Macro Compact, Comportamente Compact, Arta Subacvatica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.